Ricardo Centurión om övergången till San Lorenzo: ”Detta är en storklubb som alltid ska slåss om titeln”

Ricardo Centurión blev igår San Lorenzos tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Anfallaren kommer närmast ifrån spel med Vélez Sarsfield.

San Lorenzo och Ricardo Centurión har något gemensamt vad det gäller fjolårssäsongen – båda vill helst glömma den. San Lorenzo slutade långt ner i tabellen medan Centurión fick knapert med speltid i Vélez Sarsfield. Nu är ytteranfallaren klar för storklubben och kanske kan dom tillsammans hitta en väg ut ur mörkret?

”Det har varit fem månader nu utan att jag spelat, det har jag inga problem med att erkänna. Jag kommer hit för att jag söker speltid. Jag har tränat på bra och siktar på att vara hundra procent redo rent fysiskt”.

Angående att nu vara i San Lorenzo och få chansen i storklubben ser Centurión enbart som något positivt.

”Jag är väldigt glad – och entusiastisk. Det är en storklubb som öppnar upp dörren för mig. Redan ifrån första stunden som denna möjlighet dök upp sa jag ”ja”. Nu väntar jag bara på att samlas med övriga i laget – och finnas tillgänglig för tränaren”.

Tiden i Vélez Sarsfield blev ingen höjdare för Ricardo Centurión. Efter en hyfsat lovande start blev han bänkad, under den andra halvan av året, och en kombination av dåliga prestationer och diverse småskador ledde till att speltiden blev knaper.

”Jag hade inte den sejour i klubben (Vélez) som vi alla hade hoppats på. Jag pratade med presidenten om det, vi gav varandra en kram och jag har inte så mycket mer att säga om det hela. Jag hade trots alltid ändå en bra tid i klubben och nu får jag denna chansen (i San Lorenzo). Till detta vill jag gå in på bästa möjliga sätt”.

Angående sin nye tränare, Pedro Troglio, i San Lorenzo.

”Vi har hållit kontakten, men jag vet inte hur han vill spela. Detta är en storklubb som alltid ska vara med och utmana om titeln. Man måste gå ut och försöka vinna på alla arenor och vara det styrande laget”.

Ricardo Centurión kommer att bära nummer 10 – samma som Leandro Romagnoli, numera sportchef, bar under sina år i klubben.

Ricardo Centurión kommer att bära nummer tio i San Lorenzo vilket är ett nummer som förpliktigar då bl.a. Leandro Romagnoli bar detta under sina år i klubben. Ytteranfallaren är klubbens tredje nyförvärv inför den kommande säsongen efter att Malcom Braida värvats in ifrån Aldosivi och Adam Bareiro ifrån mexikanska San Luis.

Precis som i fallet med Bareiro lånas Centurión in under 2022 samtidigt som det finns med en utköpsklausul i kontraktet.

Centurión ryktades faktiskt till San Lorenzo för 1,5 år sedan, men då protesterade bl.a. en kvinnlig supportergruppering mot värvningen eftersom man ansåg, fullt förståeligt, det förkastligt att värva in en spelare vars historik innehåller såväl rattfylleri – som kvinnomisshandel.