San Lorenzos nye tränares fina statistik: Fyra ligatitlar på två år

Pedro Troglio är San Lorenzos nye tränare. Han kommer ifrån en väldigt positiv period i Honduras där han bl.a. blivit mästare fyra gånger på lite drygt två år.  

Äntligen har San Lorenzo fått en ny tränare på plats efter att, under 2021, haft fyra olika huvudansvariga för seniortruppen. Man inledde året med Diego Dabove och avslutade med reservlagets tränare Diego Monarriz och däremellan hade såväl Leandro Romagnoli – som Paolo Montero hand om laget vid något tillfälle. Nu står det klart att Pedro Troglio kommer att leda laget under det nästkommande året.

För många är säkerligen Troglio ett bekant namn med tanke på det han åstadkom som spelare. Han hade en lång karriär där han bl.a. spelade i Serie A och det argentinska landslaget. I VM 1990 var han också en stor del i att Argentina nådde hela vägen till finalen mot Västtyskland.

Som tränare har Troglio även där ett hyfsat CV. Han har tränat många lag i Argentina och det är förmodligen dom dubbla sejourerna i Gimnasia som flest minns honom ifrån. 2019 lämnade han Argentina för att träna Olimpia i Honduras. Med denna klubb har Troglio vunnit fyra ligatitlar på lite mer än två år. Den enda ligasäsongen som inte vanns var den som ställdes in, till följd av pandemin, i början av 2020.

Ser man rent siffermässigt befäster även detta att det har varit en imponerande tid i Honduras för Trolgios del. Han ledde Olimpia i 88 matcher i vilka dom vann 60 stycken och endast förlorade 11. Laget gjorde på dessa matcher 179 mål varav 50 av dessa prickades in av en viss Jerry Bengtsson – som ryktades till AIK för en herrans massa år sedan.

Pedro Troglio har vunnit ligan fyra gånger i Honduras.

Förhoppningen inom San Lorenzo är nu att Troglio ska kunna bidra med lite stabilitet och ta storklubben ur den kritiska situation man befinner sig i. Frågan är bara ifall man kommer, ifrån klubbens sida, ge Troglio tillräckligt lång tid för att han ska kunna sätta sin prägel på laget.

Dom senaste säsongerna har nämligen visat att klubben haft på tok för kort tålamod med sina nya tränare. Sedan Edgardo Bauza lämnade i slutet av 2015 har storklubben bytt tränare tretton gånger – om man räknar med Troglios tillträdde. Blir det en förändring även när det gäller detta i San Lorenzo?

Den tränaren som suttit längst vid posten som huvudtränare i klubben är Héctor ”Bambino” Veira, som var tränare i fyra år mellan 1992 – och 1996. Det var f.ö. hans tredje sejour i San Lorenzo och han lyckades också vinna en efterlängtad ligatitel 1995. Överträffar Pedro Troglio detta rekord?