Sebastián Battaglia bärgade sin 18:e titel med Boca Juniors: Får han fortsatt förtroende?

Sebastián Battaglia såg mer lättad ut, än glad nere på planen efter Boca Juniors cuptriumf mot Talleres under onsdagen.

Sebastián Battaglia vann enormt mycket med Boca Juniors som spelare – 17 titlar för att vara exakt. Med det är han den som vunnit tveklöst flest titlar med storklubben. Igår säkrade han sin 18:e titel – första som tränare – och nu är frågan om han får fortsatt förtroende eller inte.

För gårdagens framgång till trots har Battaglia varit djupt ifrågasatt och hans kontrakt, som går ut i slutet av året, är ännu inte förlängt. Igår gav inte heller han själv, eller för den delen vicepresidenten Riquelme, några intentioner på hur framtiden kommer att fortskrida.

”Jag har bara fokuserat på att vinna idag (läs igår). Efter det får vi se vad som händer, vårt mål är uppfyllt. Nu ska jag fira detta för om jag inte tänker festa nu så… man måste alltid festa när man har uppnått ett mål”.

Även Riquelme var, som sagt, fåordig kring Battaglias fortsättning i klubben.

”Vi har sagt att Battaglia är tränare t.o.m. den 31 december i år. Jag ser ingen anledning till att berätta om han kommer att fortsätta eller inte”.

Sedan han tog över har Battaglia tagit Boca Juniors uppåt i tabellen. Sett till att han tog över i ett prekärt läge – och resultatmässigt gjort det bra borde han få ett förlängt kontrakt. Men relationen med Riquelme är ansträngd och samma sak gäller med vissa av spelarna. Beslut lär tas inom dom närmaste dagarna. Får Battaglia fortsatt förtroende?