Lautaro Acosta riskerar 20 matchers avstängning efter att ha mordhotat domaren: ”Om du dömer oss igen kommer jag att döda dig”

Lanús lagkapten, Lautaro Acosta, är just nu i ordentligt blåsvädret. Den hetlevrade anfallaren ska ha mordhotat domaren, Darío Herrera, efter förlusten mot Racing Club i måndags. Nu riskerar anfallaren upp till 20 matchers avstängning.

Det var en tung måndagskväll för Lanús i Avellaneda. Laget förlorade mot Racing Club med 3–1 och efteråt kunde vissa av spelarna inte kontrollera sin besvikelse. Lautaro Acosta är känd som en hetlevrad spelare som nästan alltid är i full fart med att snacka med domaren så fort matcherna har dragit igång. Han har själv beskrivit varje match som ett krig som ska vinnas till vilket pris som helst. Nu verkar dock den rutinerade anfallaren ha gått några steg för långt.

Efter måndagens match ska Acosta ha gått in till domaren, Darío Herreras, omklädningsrum. Väl där ska han ha sagt att Herrera är korrupt, att han ville ge domaren på käften och att ifall Herrera dömde Lanús en gång till skulle Acosta döda honom. Därefter kom polisen och fick sära på dom inblandade personer för att undvika att fullt slagsmål bröt ut. Nu har domaren Herrera anmält Acosta till polisen och Lanús lagkapten riskerar nu upp till 20 matchers lång avstängning.

Federico Beligoy är en f.d. domare – och numera ordförande för det argentinska domarförbundet. Han menar att detta är en händelse som, lyckligtvis, inte tillhör vanligheterna.

”Det är ingenting som normalt händer. Jag har aldrig varit med om att en spelare kommit in i mitt omklädningsrum, velat slå till mig och sagt att han tänker döda mig. Det är ingenting som ska kunna ske”.

Relationen mellan Lautaro Acosta och domaren Herrera har varit spänd vid ett flertal tidigare matcher, men aldrig urartat som den gjorde i måndags. Såväl Acosta – som Lanús har lagt locket på och inte uttalat sig om situationen. Fallet kommer att tas upp av disciplinnämnden och Acosta kan förvänta sig en lång avstängning. Mest troligt kommer det att bli mellan 10 – och 20 matchers frånvaro för anfallaren.