Ferro till semifinal trots förlust mot San Martín de Tucumán

Det blev spännande när Ferro och San Martín de Tucumán gjorde upp om en plats i semifinalerna, av kvalspelet till Primera Division, under måndagen.

I slutändan var det, det första mötet som blev avgörande. Ferros 3–1 ifrån matchen i San Miguel de Tucumán kom att bli det som vägde vågskålen över till deras favör. Gårdagens möte blev betydligt jämnare än det första – men matchens enda mål stod Tucumán för. Efter 62 minuters spel blev Agustín Aleo olycklig när han förpassade en boll i eget mål.

Annars hade även Ferro sina möjligheter att öppna målskyttet, men den där riktiga skärpan fanns inte i dom avgörande lägena. Matchen slutade med en uddamålsseger för Ferro, men avancemanget säkrades tack vare 3–1-segern i det första mötet. För första gången på flera säsonger har Ferros supportrar kunnat börja drömma om att säkra den efterlängtade uppflyttningen. 21 år har gått sedan föreningen senast spelade i Primera Division och just nu är man bara tre matcher ifrån en uppflyttning.

I laget återfinns bl.a. Brian Fernández som fått lite av en nystart i Ferro. Den f.d. MLS-anfallaren har haft en stökig karriär som innehållit stora problem med droger och faktum är att detta många gånger satt stopp för hans fortsatta utveckling. I Ferro verkar dock Fernández ha hittat en stabilitet och trevligare tillvaro, vilket vi såklart alla är glada för. Det finns mycket fotboll i den kroppen och man unnar honom lite framgång nu.

**

Ferros avancemang gör att semifinalerna i kvalspelet är bestämda. Ferro kommer att ställas mot Almirante Brown, som besegrade Independiente Rivadavia med 1–0 igår – sammanlagt (2–1). I den andra semifinalen ställs Quilmes, som slog ut Deportivo Morón efter straffar, mot Barracas Central som i sin tur förlorade kvalfinalen mot Tigre. Semifinalerna spelas under den kommande helgen.