0–4 mot Defensa y Justicia blev för mycket – Guiñazú lämnar Tucumán redan efter sex matcher

Det blev ingen långvarig epok för Pablo Guiñazú i Tucumán. Redan efter sex matcher väljer den f.d. Talleres-kaptenen att lämna klubben.

Gårdagens storförlust mot Defensa y Justicia (0–4) blev tydligen för mycket för Pablo Guiñazú. Redan efter sex matcher väljer den unge tränaren att hoppa av sitt uppdrag som huvudansvarig för Tucumán. Han gör det utan att ha vunnit en enda match och endast tagit två av arton möjliga poäng.

Mötet med Defensa y Justicia under gårdagen var ingen rolig historia. Förutom att Tucumán förlorade med stora siffror var även insatsen som sådan tveksam. Hitintills har inte Guiñazú lyckats sätta någon prägel på spelet och fyra raka förluster talar såklart sitt tydliga språk. Trots detta var det ändå lite förvånande att tränaren valde att kliva åt sidan efter endast sex matcher som huvudansvarig för Tucumán.

Defensa y Justicia gjorde däremot en fin insats och vann rättvist. Förutom att man vann med 4–0 var det fyra olika målskyttar som stod för målen – Merentiel, Hachen, Bou och Pizzini. Beccacece och Defensa verkar onekligen vara en kombination som alltid fungerar och det som inte klickat för tränaren, i andra klubbar, verkar alltid få en positiv effekt i Florencio Varela.

**

I övrigt skedde det inte särskilt mycket under onsdagen i Primera Division. Banfield och Sarmiento spelade en mållös historia i Junín som var monumentalt tråkig – kanske den mest långsamma match jag skådat under 2021.

Newell’s Old Boys besegrade Central Córdoba efter att Maxi Rodríguez blivit stor matchhjälte med mötets enda mål. Den 41-årige klubbikonen hoppade in i den 67:e matchminuten och gjorde sedan segermålet i minuten efter. Precis som Pepe Sand är Maxi Rodríguez ett föredöme i denna serie.

Stormötet mellan Independiente och Boca Juniors bjöd på en något oväntad segrare där hemmalaget visade sig starkast och där Boca tappade viktiga poäng i jakten på en plats i nästa års Copa Libertadores. Matchens enda mål gjordes i mitten av den första halvleken genom Carlos Benavídez.

Samtliga resultat under onsdagen i Primera Division.

Sarmiento – Banfield. 0–0.
Newell’s Old Boys – Central Córdoba. 1–0.
Tucumán – Defensa y Justicia. 0–4.
Independiente – Boca Juniors. 1–0.