Pratto sköt Vélez till nästa års Copa Libertadores: ”Det är mitt hem”

Vélez Sarsfield besegrade Argentinos Juniors med 2–0 och säkrade en plats i nästa års Copa Libertadores.

Gårdagens match fortlöpte ungefär på samma sätt som dom flesta matcher brukar göra, där Vélez spelar hemma på Estadio Amalfitani i Buenos Aires. Man tar ofta tag i taktpinnen, spelar ett snabbt kortpassningsspel och försöker dra nytta av sina snabba – och tekniska spelare på planen. Argentinos Juniors bjöd på ett starkt motstånd, men även om man lyckades hålla emot, fram tills den åttionde spelminuten, var Vélez värdiga vinnare.

Lagkaptenen Lautaro Giannetti nickade först in ledningsmålet innan det var dags för inhopparen Lucas Pratto att kliva in i handlingarna. ”El Oso” – björnen – dök upp i straffområdet, efter att ha blivit framspelad av Juan Lucero, och rullade dit 2–0-målet som definitivt avgjorde matchen.

Den klantiga utvisningen som Miguel Torrén drog på sig hjälpte inte heller Argentinos i deras förhoppning om att åtminstone få med sig en poäng. Efter matchen var det en positiv – och känslosam Lucas Pratto som beskrev sitt inhopp.

”Jag vill inte börja gråta, men Vélez trodde på mig när andra ställen lämnade mig åt mitt öde. Tack till denna klubb. Här har jag känt mig omtyckt sedan jag kom. Inte pga. att jag vunnit eller förlorat. Det är mitt hem”.

Lucas Pratto spelade även i Vélez Sarsfield mellan 2012 och 2014 under en epok där han bl.a. vann ligan med föreningen och är omtyckt av klubbens supportrar.

**

I övrigt var det en händelserik tisdagskväll där bl.a. Talleres fick se sig besegrade av Gimnasia med hela 5–2.

Samtliga resultat ifrån tisdagen i Primera Division:

Gimnasia – Talleres. 5-2.
Huracán – Patronato. 1-0.
Aldosivi – San Lorenzo. 2-0.
Godoy Cruz – Estudiantes. 1-3.
Vélez Sarsfield – Argentinos Juniors. 2-0.