Argentina säkrade VM-biljetten efter en mållös historia mot Brasilien i San Juan

Det bjöds inte på några mål när Argentina och Brasilien drabbade samman i San Juan under tisdagskvällen. Den inspelade poängen innebär dock att Argentina säkrade sin VM-biljett till mästerskapet i Qatar om ganska exakt 1 år.

Det blev 90 minuter av kamp och hårda närkamper när Argentina och Brasilien möttes i San Juan under gårdagskvällen. Skönspelet lös med sin frånvaro och i stället var det en match som definierades av hårt spel – ibland på gränsen och t.o.m. över densamma (som när Otamendi armbågade Raphinha i ansiktet).

Båda lagen försvarade sig bra och det var vid omställningar – och vid motståndarens misstag som lägena dök upp. Bäst på plan, i Argentina, får nog Rodrigo De Paul anses ha varit då han styrde spelet på ett elegant vis ifrån sin mittfältsposition. Själv var han nöjd efteråt över matchen som sådan – även om det inte blev någon seger – och året som varit med bland annat segern i Copa América som den stora höjdpunkten.

”Vi avslutar ett fantastiskt år. Fortfarande har jag inte riktigt satt mig ner och reflekterat över allt som vi upplevt. Nu är det tid för vila och att komma tillbaka fullt ut i januari igen, men jag är säker på att jag kommer vara nöjd med detta år”.

Angående gårdagens match, som sådan, ansåg De Paul att det varit en jämn match med mycket närkamper, men att domaren inte hade bidragit till att det skulle bli något flyt i matchen.

”Det var en svår match, det är alltid dessa derbyn, dom innehåller alltid mycket närkamper. Men domaren gav inte kontinuitet till spelet. Han tog bort dynamiken som denna typ av matcher kräver”.