Fyra mål mot Patronato: Hur långt kan Julián Álvarez nå?

Det blev en väldigt ensidig match på Estadio Monumental under gårdagen där River Plate i slutändan besegrade Patronato med 5–0. Fyra av målen gjordes av Julián Álvarez och frågan är hur långt denne guldklimp kan nå.

Det finns egentligen inte särskilt mycket mer att säga kring Julián Álvarez. Superlativen räcker, helt enkelt, inte längre till när man ska beskriva den argentinska ligans tveklöst hetaste spelare just nu.

Anfallaren toppar skytteligan på 15 gjorda mål och det är inte förvånande att stora klubbar som Milan och Inter har nämnts som potentiella klubbadresser för den 21-årige Álvarez.

Igår var han återigen i farten och även om flera av målen var bjudningar ifrån Patronatos målvakt, Matías Ibáñez, går det inte att komma ifrån att Álvarez var på hugget vid varje tillfälle som gavs. Han börjar mer och mer likna en komplett anfallare och det är inte svårt att förstå varför förbundskaptenen Lionel Scaloni tycker så pass mycket om honom som han gör.

Känslan är just nu att Álvarez har potentialen att bli lika bra som Lautaro Martínez och verkligen cementera sin plats som en av landets bästa anfallare. Faktum är att Álvarez, enligt mig, är bättre nu än vad Lautaro Martínez var innan han lämnade Racing Club för Inter. Hur utvecklingen sedan blir framöver är såklart svårt att sia om, men känslan är att det inte finns någon gräns för hur långt Julián Álvarez kan nå i sin karriär.

Marcelo Gallardo är såklart medveten om att han inte lär få behålla sin guldklimp särskilt länge till. Frågan är dock om någon av dessa båda herrar är kvar i River Plate efter årsskiftet.

Kanske väntar Álvarez till sommaren för att få en hel försäsong i benen med sin nya klubb? Oavsett gäller det att passa på att njuta av hans bravader på hemmaplan. Han är nämligen just nu på en helt annan nivå än övriga i denna serie. Det är bara ett kallt konstaterande.