Alexander Medina bryter tystnaden: ”Dom sista tre matcherna har inte varit dom bästa”

Talleres tränare, Alexander Medina, bröt tystnaden under torsdagen efter att ha hållit tyst i över en månads tid.

Córdobaklubbens tränare är en speciell karaktär. För en – och en halv månad sedan bestämde han sig för att han inte skulle prata med dom argentinska medierna mer. Anledningen var oklar, men sedan dess har Medina fokuserat på att ta Talleres så högt upp i tabellen som det är möjligt att komma. Fram tills gårdagen hade tränaren hållit tyst, men då bestämde han sig plötsligt för att hålla en presskonferens.

”Som tränare försöker jag att fokusera på den kommande matchen och nu har vi 1,5 månad kvar av säsongen och då måste man lägga all energi på detta. När säsongen är slut får vi reflektera över hur det gått och se vad som är det bästa för föreningen framöver”.

Alexander Medina har utgående kontrakt vid årsskiftet och ifrån Córdobaklubbens sida vill man gärna behålla tränare. Detta trots att uruguayanen och klubbens president, Andrés Fassi, sägs ha en ansträngd relation med varandra. Något tränaren själv tillbakavisar.

”Det är en helt normal relation. Vi diskuterar saker som rör klubben. Relationen är god”.

Talleres har, under dom senaste veckorna, tappat viktiga poäng i toppstriden och har fått se hur River Plate seglat iväg i toppen av tabellen. Senast tappade man en 3–0-ledning mot Lanús till 3–3.

Medinas framtid i Talleres är osäker.

”Under säsongens gång kommer både spelarna och laget att passera olika stadier i sina prestationer. Dom sista tre matcherna har inte varit dom bästa ifrån vår sida. Om vi ska göra en snabb analys av den senaste veckan kan vi konstatera att vi förlorade mot Colón, trots att vi inte förtjänade det. Förlorade mot ett av kontinentens bästa lag (River Plate) och sedan gjorde vi en fin första halvlek mot Lanús, som sedan följdes upp av en katastrofal avslutning”.

I helgen möter Talleres Huracán på hemmaplan och just nu ligger målsättning mer på att nå spel i Copa Libertadores, nästkommande säsong, än att försöka jaga ikapp ett suveränt River Plate i toppen av tabellen. Vad som händer med Medina efter årsskiftet står, tills vidare, skrivet i stjärnorna.